Gouds Dagblad | Een prachtig afscheid van een prachtig mens
mainImage

Een prachtig afscheid van een prachtig mens

De bovenstaande foto is gemaakt door Oscar van der Wijk voor INTO Business Gouda.
22 juli 2021, 19:54 uur
Lokaal

"Een prachtig afscheid van een prachtig mens. Vandaag nemen we afscheid, en dat doet pijn. Zwager, vriend en mooi mens Fred Kok. Nog steeds ongelofelijk, wat gaan we jou missen", dat bericht en onderstaande filmpje laat familielid Roon van Beest achter op zijn verder nagenoeg lege Facebookpagina. Zie ook https://www.facebook.com/100003048851382/videos/1407971669589049/

Intens verdrietige familieleden, ondernemers, kennissen en zestig vrienden op de motor namen dinsdagmiddag op de begraafplaats IJsselhof in Gouda afscheid van de graag geziene en zeer geliefde Fred Kok (64) uit Waddinxveen. Twee weken geleden verongelukte de geboren en getogen Gouwenaar tijdens een weekje motorvakantie met een aantal vaste vrienden in Luxemburg.

Vanuit Waddinxveen begeleidde een langgerekte groep van tientallen motorrijders hun overleden vriend dwars door Waddinxveen en Gouda naar zijn laatste rustplaats.

"Dinsdag hebben we afscheid genomen van Fred, onder begeleiding van zijn motormaten. We gaan je missen vriend!", zo schrijft Melissa van de Werken op haar Facebookpagina. Ze 'pakt' daarbij het onderstaande fimpje van de laatste tocht van Kok naar begraafplaats IJsselhof.

De in Waddinxveen woonachtige ondernemer Fred Kok is woensdagmiddag 7 juli verongelukt tijdens zijn motorvakantie met vrienden in Luxemburg. Kok reed in een groep met zeven bevriende motorrijders. Kok moest uitwijken voor een kameraad en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. Daarbij verloor Kok op slag het leven. Wat precies de oorzaak is van het ongeval, is nog niet bekend.

Kok, een groot motorliefhebber en fervent Harley-Davidson-rijder, kwam op de N10 in Luxemburg richting Duitsland bij een verkeersongeval om het leven. Kok en zijn vriendengroep waren op weg naar huis via Echternach, Viande en Valkenburg. "Laatste stukje zonder ellende dan maar...", zo reageert iemand op zijn laatste post op zijn Facebookpagina op dag 6 van zijn reis. 

Ruim dertig jaar was Kok eigenaar van het Stolwijkse bedrijf Reclame & Design en sinds 2,5 jaar eigenaar van Building Wrap Folie Techniek in Waddinxveen. Daarvoor was hij ruim vijftien jaar groepscommandant bij de Mobiele Eenheid in Amsterdam. Kok werd tussen 1980 en 1995 landelijke ingezet bij demonstraties, ontruimingen kraakpanden en risico-wedstrijden. 

Het all-round reclamebedrijf van Kok is gespecialiseerd in sign, LED, sfeer en restyling. Reclame & Design levert en plaatst door heel Nederland, voornamelijk aan projectontwikkelaars, aannemers, woningbouwverenigingen en makelaars. Building Wrap Folie Techniek is gespecialiseerd in het aanbrengen van uiteenlopende folies.

De 64-jarige Kok, geboren en getogen in Gouda, was een bekend gezicht en een bekende verschijning in Gouda en de Goudse regio. Kok was onder meer lid van de Gouda Onderneemt!, Goudse Business Club en van INTO Business Gouda. "Met verslagenheid hebben we kennis genomen dat ons gewaardeerde clublid Fred Kok gisteren door een tragisch ongeluk om het leven is gekomen. We zullen zijn altijd vrolijke humeur en humor enorm missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten", zo reageert de Goudse Business Club op het plotselinge overlijden van Kok.

"Fred was sinds 2016 lid van Gouda-Onderneemt! en graag gezien tijdens onze bijeenkomsten. Veel ondernemers uit de regio kennen Fred als een altijd vriendelijke, goed gehumeurde en vakbekwame collega-ondernemer. Wij wensen zijn vrouw en kinderen en allen die hem lief waren heel veel sterkte", aldus Nico Voogt namens Bestuur Gouda-Onderneemt!

,,Uit het leven gerukt terwijl hij er juist zo goed in was”, schrijven zijn ‘motormaten’ in een rouwadvertentie.

Kok laat een vrouw, dochter en zoon en heel veel verdrietige vrienden en vriendinnen achter.