Duurzaam en gezond koken in week van circulaire economie

1 February 2021, 10:46 uur
Lokaal
mainImage
Groene Hart Werkt!

In de week van circulaire economie (1 tot en met 6 februari) besteden veel organisaties aandacht voor circulariteit in de breedste zin van het woord. Zo houdt de Regio Midden Holland in samenwerking met het platform Groene Hart Werkt! het evenement 'duurzaam en gezond koken'. Op 1, 3 en 5 februari koken de chefs van het Goudse restaurant De Kleischuur
een gezond driegangendiner, waarbij veel restjes worden gebruikt. Kijk je mee?

Coming soon: onze filmhelden Maarten en Freek in première 🎥🎞️ . . . #duurzaam #circulaireeconomie #creatievechefs #visitgouda

Geplaatst door Restaurant De Kleischuur op Maandag 25 januari 2021

De Regio Midden-Holland is een netwerk van samenwerkende gemeenten (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas). Ook deze gemeenten zetten zich in voor circulariteit en in dit kader hebben zij gezamenlijk een evenement 'Duurzaam én gezond koken' georganiseerd.

Kijk online mee hoe chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van Restaurant De Kleischuur in Gouda een driegangen maaltijd bereiden die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook gezond is en waarin verschillende restjes zijn verwerkt. Via de live chat kun je je vraag stellen die de chefs beantwoorden. Dit kan tot een kwartier na afloop van de uitzending live. 

Op maandag 1 februari om 16u00 zie je hier hoe Maarten een romige bloemkoolsoep als voorgerecht maakt.

Op woensdag 3 februari om 16u00 maakt Freek een verrukkelijk hoofdgerecht: tarte tatin van boerenkoolstammetjes en radijsloofpesto.  

Op vrijdag 5 februari om 16u00 is hier te zien hoe Freek een heerlijke hangop met wei caramelsaus en gekonfijte biet op tafel zet.

Ondertussen vertellen zij het een en ander over de lokale producten die zij gebruiken.

De gerechten zijn niet moeilijk te maken. Kijk mee hoe ook jij zo'n gezonde maaltijd bereidt en veel restjes verwerkt in deze gerechten?

De recepten vind je hieronder én op de website van Restaurant De Kleischuur. 

Recept voorgerecht, klik hier.

Recept hoofdgerecht, klik hier.

Recept nagerecht, klik hier.

Zie voor nadere info op www.groenehartwerkt.nl