Diverse aanhoudingen bij politie-inzet in wijk Kromme Gouwe

5 August 2021, 21:31 uur
Lokaal
mainImage
AS Media

De politie heeft in de Goudse wijk De Kromme Gouwe donderdagavond omstreeks 19u45 meerdere aanhoudingen verricht. De politie kreeg daarbij hulp van de Dienst Speciale Interventies. De aanhoudingen zouden te maken hebben met een mogelijke ontvoering van een persoon op de Spaarneweg in Cruquius.

De aanhoudingen zouden te maken hebben met een eerder incident op de Spaarneweg in Cruquius. Daar zou een persoon een auto in zijn getrokken waarna de auto wegreed.

Getuigen belden de politie nadat ze het incident zagen gebeuren. Waar het precies is gebeurd, is niet bekend maar de Spaarneweg bestaat voornamelijk uit woonwinkels. Deze waren op het moment van de mogelijke ontvoering al gesloten. Een politiewoordvoerster vertelde dat er momenteel nog veel onduidelijk is.

Tijdens het onderzoek kwam de politie de auto op het spoor. Een arrestatieteam zette vervolgens samen met de politie-eenheden een grote zoekactie op touw. Na onderzoek van de politie kwamen ze uit in Gouda waar een personenauto was aangetroffen. In Gouda werd in de omgeving van het Vogelplein in de wijk Kromme Gouwe mogelijk de betrokken auto teruggevonden. Ook zijn er diverse aanhoudingen verricht door de politie. Meerdere specialistische eenheden zoals de Dienst Speciale Interventies (DSI) en het arrestatieteam van de politie waren aanwezig. 

Naast de aanhoudingen is er ook een auto in beslag genomen en een een telefoon gevonden. De politie doet ook onderzoek op het Uiverplein omdat ze daar een kapotte telefoon hebben gevonden.