Gouds Dagblad | Dit wordt de Goudse corona vaccinatie locatie
mainImage

Dit wordt de Goudse corona vaccinatie locatie

13 januari 2021, 19:08 uur
Lokaal

De Dick van Dijkhal in Gouda is door de GGD Hollands Midden aangewezen als vaccinatielocatie. Vanaf 1 februari is de nieuwe sporthal aan het Tobbepad gereed om mensen te vaccineren. Of dan daadwerkelijk al gestart kan worden met inenten, is nog niet bekend.

De Dick van Dijkhal, het semipermanente gebouw naast het Groenhovenbad, wordt momenteel gereed gemaakt voor de corona vaccinatie van mobiele 60-75 jarigen. "Fijn dat deze locatie er komt. Door te vaccineren zorgen we ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen", zo reageert wethouder Corine Dijkstra.

Een woordvoerder van de gezondheidsdienst zegt te verwachten dat mobiele zestigplussers als eerst aan de beurt zijn. "We weten nog niet of we dan ook gaan starten met het vaccineren van Pfizer. Dat is afhankelijk van het ministerie en welke en hoeveel vaccins geleverd kunnen worden."

De zegsvrouw stelt dat parallel aan de GGD de huisartsen zestigplussers met het AstraZeneca-vaccin zullen gaan inenten.

De eerste vaccinatieronde voor zorgprofessionals vindt plaats in het Event en Convention Center ECC Leiden (het voormalig Holiday Inn hotel, Haagse Schouwweg 10, 2332 KG Leiden). De zorgprofessionals kunnen hier vanaf 15 januari terecht.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is vorige week al begonnen met het vaccineren van het eigen personeel.


Foto: Gemeente Gouda