Dit najaar weer BinnenKijken bij Bedrijven

6 August 2021, 06:00 uur
Lokaal
mainImage

Bedrijven en ondernemers kunnen van 25 tot en met 29 oktober weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs. BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB) is hét event waar werkgevers op een laagdrempelige manier potentiële werknemers kunnen ontmoeten.

De inschrijving voor bedrijven is nu geopend: binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie. BKBB is een vernieuwde voortzetting van Kom Binnen Bij Bedrijven en wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt Midden-Holland (WSP) in nauwe samenwerking met de gemeenten in de arbeidsregio: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.

 BKBB focust op betaalde banen, werkervaringsplekken en stageplaatsen. In alle branches! Jaarlijks wordt één sector extra belicht, bijvoorbeeld omdat daar meer of anders opgeleide mensen nodig zijn. Dit jaar is dat de technieksector.

Tijdens de actieweek zetten bedrijven en organisaties in de regio hun deuren open voor binnenkijkers: mensen die een nieuwe baan willen, een carrièreswitch willen maken, een werkervaringsplek zoeken of stage willen lopen. Potentiële werknemers krijgen zo een goed beeld van de werkgelegenheid in de regio en van hun mogelijkheden bij een specifiek bedrijf. En werkgevers maken op een laagdrempelige manier kennis met potentiële werknemers en vinden zo (toekomstig) personeel.

Zó werkt het voor de ondernemers
Ondernemers registreren (eenmalig) hun bedrijf via binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie. Met hun inlogcodes kunnen zij vervolgens hun bedrijfspagina beheren. Zij maken een bedrijfsprofiel aan en geven aan welke vacatures en stageplaatsen zij hebben. Ondernemers bepalen ook zelf hoe zij zich in de actieweek willen presenteren. Zo kunnen zij een rondleiding geven, maar ook een-op-eengesprekken voeren. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 6 september via de site bij de ondernemers aanmelden. Ondernemers ontvangen daarvan automatisch bericht, en onderhoudt vanaf dat moment zelf het contact met de belangstellenden.

Ondernemers: neem een kijkje op de website binnenkijkenbijbedrijven.nl en schrijf je snel in. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Projectleider Maya van Es via: [email protected]