Van 8 t/m 14 september 2025 staat heel Nederland stil bij voedselverspilling. Wist je dat we gemiddeld 33 kilo voedsel per persoon per jaar weggooien? Dat zijn samen ruim 23 miljoen maaltijden per week! Tijd om daar verandering in te brengen. Ook in Gouda.
Wat kun jij doen?
Check je koelkast en voorraadkast: wat moet nú op?
Maak iets lekkers van restjes, bijvoorbeeld een soep, salade of quiche.
Let op de houdbaarheidsdatum: bij THT geldt kijken, ruiken, proeven.
Bewaar slim: gebruik bakjes, labels en vries overgebleven eten in.
Waarom meedoen?
- Je bespaart op je boodschappen
- Je gooit minder weg
- Je helpt mee aan een beter milieu én een duurzamere toekomst
Deze week is het de Verspillingsvrije Week; ook in Gouda
8 September 2025, 16:31 uur
Lokaal
, Maak Gouda Duurzaam
