mainImage

De Woon-wijzer-wagen doet Gouda aan

11 november 2021, 12:04 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

De Woon-wijzer-wagen komt dit jaar drie keer naar Gouda. Hier kan je dichtbij huis een gesprek aan gaan met een energiecoach, die vele tips heeft en oplossingen over waar te beginnen met isoleren. En hoe dik moet die isolatie dan zijn en wat voor materiaal kan je het beste gebruiken? Een gesprek kan plaatsvinden over waar meestal de warmtelekken zitten in een huis, of: waar heb je de meeste behoefte aan of het meeste last van?

Een energiecoach
Opgeleid door de gemeente Gouda, kan zo'n coach een onafhankelijk advies geven. Begin met weinig investeringen: radiatorfolie achter de verwarming, tochtstrips aanbrengen, een brievenbusborstel plaatsen, LED-lampen, ventilator onder of op je verwarming etcetera. Wil je juist graag investeren in zonnepanelen, een (hybride) warmtepomp, infrarood-panelen, zonneboiler, zonnecollectoren of iets anders... ook dan kan je hier terecht!

De data en plaatsen waar de Woon-wijzer-wagen staat:
Vrijdag 12 november: Gamma Parkeerplaats bij de GoStores Gouda
Zaterdag 27 november: Klein Amerika parkeerplaats
Vrijdag 10 december: winkelcentrum Bloemendaal

Info op een rij:
* De wagen staat er vanaf 10u00 tot 18u00
* De wagen is bedoeld om mensen te informeren over het verduurzamen van hun woning en heeft een gemeentelijke informatiefunctie.
* Er is van alles te zien over diverse soorten isolatie en energiebesparing, warmtepompen, infrarood warmte etcetera.
* Mensen kunnen hier al hun vragen stellen.
* een speciaal energieadvies aan huis kan hier ook geboekt worden en in de winter een warmtescan Energiecoach aan huis
* Er worden meteen alle soorten isolatie- en energiebesparende maatregelen getoond, die je met de Groene Bon kan aanschaffen. Dit is een bon ter waarde van € 75,- van de gemeente Gouda en digitaal op te vragen door inwoners: Vraag de Groene Bon aan

Kom dus langs en laat je informeren!