De Achterkant van de stad Gouda

17 March 2021, 09:37 uur
Lokaal
mainImage

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn. Je moet er uiteraard wel oog voor hebben.

En dan hebben we het alleen nog maar over de dingen die ons opvallen als we ons op de vele openbare straten, wegen, paden, singels en steegjes in Gouda begeven.

Ander beeld
Maar wat te denken van de ontdekkingen die we kunnen doen vanaf de daken van de Goudse panden. Wat voor moois schuilt er niet aan de andere kant, de achterkant van de stad. Vanaf plekken waar je nooit komt en/of nooit mag komen. Daarmee krijgen we ongetwijfeld een prachtig en ander beeld van (de achterkant van) de stad Gouda.

Om ons en onze lezers dat inkijkje te geven, doen we graag een beroep op de Gouwenaars. Een oproep die we graag van de daken schreeuwen. Maak een foto vanuit je (dak)raam, vanaf je dakterras op De Achterkant van de stad Gouda. En stuur deze foto met gegevens van de lokatie naar [email protected] ter attentie van Pieter van Vliet.

Blik
Wie gunt ons die blik en die foto van zijn/haar zicht op de achterkant van de stad?

Wij plaatsen vervolgens de foto op onze website van Gouds Dagblad en op onze tien media-kanalen. Het is vervolgens aan de lezers om te raden vanaf welke lokatie de foto is gemaakt.

In de rubriek ‘De Achterkant van de stad Gouda’ vragen wij: wie ziet of raadt waar in Gouda en vanuit welk viewpoint deze foto is genomen? Daar zitten een paar inkoppertjes tussen, maar ook een paar duivels lastige, denken we.

Dus, kom maar op met die foto's... Mag gewoon met je Iphone hoor...

Oproep
De lezers geven al goed gehoor en gevolg aan onze oproep. De eerste foto's zijn binnen. Zoals bovenstaande.

Enig idee vanaf welke plek, lokatie in de binnenstad van Gouda deze foto is genomen? En waar we op uitkijken? Wie weet/kent wellicht het bewuste pand van waaruit deze foto is genomen? 

Laat het ons weten.

En stuur ook jouw foto naar ons toe van De Achterkant van de stad Gouda...