Gouds Dagblad | Corona-sneltest voor leerlingen met toets of herexamen
mainImage

Corona-sneltest voor leerlingen met toets of herexamen

11 juni 2021, 12:36 uur
Lokaal

Leerlingen van het voortgezet onderwijs die een toetsweek hebben, kunnen vanaf 14 juni terecht voor een sneltest op de testlocaties in Leiden en Gouda. Ook leerlingen met herexamens kunnen hier gebruik van maken.

Het gaat om leerlingen met coronagerelateerde klachten of voor een herbevestiging van een positieve zelftest. De uitslag van de sneltest wordt binnen een uur per sms toegestuurd. Bij een negatieve uitslag kan je gewoon naar school.

Het maken van een sneltestafspraak kan tussen 08u00-17u00 bij het callcenter van de GGD HM via 085 – 078 28 78. Buiten deze tijden kun je mailen naar [email protected] Je krijg dan snel antwoord. Dat kan handig zijn als je ’s ochtends vroeg of de avond voorafgaand aan de toets of herexamen klachten krijgt, of als je positief test met een zelftest.

De teststraten in Leiden (Verbeekstraat) en Gouda (Nieuwe Gouwe O.Z 40) zijn geopend van 08u00-15u30. De sneltest mogelijkheid voor leerlingen met toetsen of herexamens loopt tot 16 juli, de start van de zomervakantie.