Burgemeester Verhoeve doet oproep in Sinterklaasjournaal

12 November 2020, 10:56 uur
Lokaal
mainImage

Tientallen Nederlandse burgemeesters, waaronder de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve, waren dinsdagavond te zien in de tweede aflevering van Het Sinterklaasjournaal. Zij riepen via een videoverbinding op alle kinderen in hun eigen stad tekeningen voor Sinterklaas te maken en op te sturen naar de burgemeester. Dan zorgt deze ervoor dat de goedheiligman de tekeningen in zijn bezit krijgt.

Onder meer burgemeesters Jan van Zanen van Den Haag, Sybrand Buma van Leeuwarden, Ahmed Marcouch van Arnhem, Sjors Fröhlich van Vijfheerenland, Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en onze eigen burgemeester maakten hun opwachting in het journaal. Zij boden presentator Dieuwertje Blok allemaal aan de intocht van de sint dit jaar te organiseren.

Vanwege de coronacrisis komt de goedheiligman dit jaar aan in het fictieve dorpje Zwalk. Matthijs van Nieuwkerk speelt de burgemeester van Zwalk. Op sociale media krijgt de ‘corona-opzet’ van het Sinterklaasjournaal veel bijval. Ook de bijrol van de tientallen burgemeesters werd dinsdagavond veelvuldig toegejuicht.

Op de site van het Sinterklaasjournaal krijgen kinderen die een tekening insturen een dankfilmpje van hun eigen burgemeester te zien. Kinderen uit de elf gemeenten die niet meedoen krijgen een boodschap van "de hoofdambtenaar van bijzaken", een rol van Ronald Snijders.