Buien nemen af, zon breekt in de middag af en toe door

7 October 2020, 08:11 uur
Lokaal
mainImage

De woensdag begint met buien, maar later op de dag wordt het droger en laat de zon zich vaker zien. De nacht was nat, met geregeld een bui. Die zullen ook in de ochtend nog vallen. Later op de dag is een enkele bui nog mogelijk, maar blijft het langer droog en breekt de zon wat vaker door. Het wordt maximaal een graad of 14. De westenwind waait matig, aan de kust krachtig.

Lokaal
Woensdag wordt nog een natte dag met veel buien. Wel zal de zon af en toe te zien. Er waait een matige westenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort en het wordt opnieuw maximaal 15 graden Celsius.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig herfstweer met maxima rond 14 graden Celsius. Zowel donderdag als vrijdag is de zuidwestenwind nadrukkelijk aanwezig. 

Vanaf het weekend van 10 en 11 oktober stijgt de kans op een overgang naar een rustiger en overwegend droog weertype. De maxima blijven rond 14 graden Celsius uitkomen, maar in de nachten kan het tijdens door de combinatie van brede opklaringen en weinig wind flink afkoelen. De minima komen dan rond 5 graden Celsius uit. Ook stijgt de kans op mist in de nacht en ochtend.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda