Gouds Dagblad | Bij veel Goudse kapsalons staat de telefoon al roodgloeiend
mainImage

Bij veel Goudse kapsalons staat de telefoon al roodgloeiend

Robo Kappers in winkelcentrum Bloemendaal opent maar al te graag en zo snel als mogelijk haar deuren.
23 februari 2021, 11:43 uur
Lokaal

Zondag 21 februari kwam het nieuws naar buiten dat een aantal versoepelingen, zoals het openen van kappers, mogelijk ingezet worden. Dinsdag tijdens de persconferentie wordt het besluit pas definitief genomen. Kappers in Gouda zijn opgelucht en kijken alvast voorzichtig op de zaken vooruit.

Zoals veel sectoren heeft ook de kappersbranche het moeilijk gehad de laatste tijd. Veel Goudse kappers vroegen donderdag 18 februari nog aandacht voor hun situatie met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Al meer dan twee maanden kunnen mensen niet terecht om hun coupe weer in shape te brengen. Maar op 2 maart is er mogelijk toch licht aan het einde van de tunnel.

Een kapper in winkelcentrum Bloemendaal is positief gestemd over de heropening van zijn kapperszaak. "Gelukkig hadden we al onze vaste klanten al doorgeboekt. We staan voor de komende drie weken vol. Desalniettemin hoeven de niet-vaste klanten niet bang te zijn dat er geen plekje meer voor hen is."

Ook een kapper in het centrum van Gouda is blij met de laatste ontwikkelingen en klinkt opgelucht. "We moesten het van dag tot dag bekijken. Het werd onderhand ook wel tijd dat we weer open mogen. Het kon ook niet veel langer duren.’’ Hij heeft zin om iedereen weer van een fris kapsel te voorzien en heeft al een aardig volle agenda. ‘’We kunnen niet wachten. We zijn meer dan klaar met z’n allen. Als het zover is, kunnen we direct van start.’’ De kapperszaak zit de eerste paar weken zelfs al helemaal vol.

Bij veel Goudse kappers staat de telefoon sinds het nieuws dat ze zeer waarschijnlijk weer open mogen roodgloeiend. "We worden de hele dag gebeld, geappt en zelfs via Facebook Messenger vragen mensen of we nog een plekje hebben, maar na zoveel lockdowns zijn we er onderhand wel handig in geworden. We proberen zoveel mogelijk plekken vrij te maken.’’

De Goudse kappers zijn er in ieder geval klaar voor. "We zijn heel blij dat we weer open mogen, ook al is het nog niet officieel. We gaan er toch vanuit dat we op 2 maart weer staan te knippen. We hebben vooral veel zin om weer aan de slag te gaan!”