mainImage

Bezoek zaterdag 6 november Duurzame Markt in Sint-Janskerk

4 november 2021, 11:54 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

De Sint-Janskerk is prachtig! Op 6 november kun je hier tussen 10u00 en 16u00 een duurzame markt bezoeken. De markt wordt gehouden door Maak Gouda Duurzaam. Tijdens de markt vind je heel veel leuke, duurzame spullen. Ook kun je er terecht voor informatie en tips over hoe je zelf duurzamer kunt leven.

Heel veel kramen
Wat kun je zelf doen om duurzamer te leven? Waar kun je terecht voor onafhankelijk advies? Hoe duurzaam leef je nu eigenlijk? Op deze en nog veel meer vragen krijg je zaterdag 6 november antwoord. Tijdens de markt krijg je bijvoorbeeld informatie over het isoleren van je woning en het besparen van energie. Wil je meer weten over een warmtepomp, een zonneboiler of het aanleggen van een groen dak? Ook hiervoor kun je bij een van de kramen terecht.

Speciaal voor de komende feestdagen zijn er ook kramen met duurzame spullen: tweedehandskleding, speelgoed van de kringloop en speciale sokken bijvoorbeeld. Of wat dacht je van keramiek van klei uit de IJssel, riemen van fietsbanden en tassen van oude canvas spandoeken? 

Energiecoaches
Tijdens de markt kun je in contact komen met energiecoaches. Zij helpen je op weg met je duurzame zoektocht. Ook kunnen de coaches een warmtescan van je huis maken, zo zie je precies waar de warmte naar buiten lekt. 

Voor kinderen
Voor kinderen is het ook leuk om de markt te bezoeken. Zo kunnen ze een kleurplaat inkleuren en inleveren, daarmee zijn leuke prijzen te winnen. Ze kunnen ook een voedselslinger maken voor vogels! Ook mogen de kinderen een heleboel soorten bloemenzaadjes en bloembollen meenemen. 

Praktische informatie
Wat: duurzame markt
Waar: Sint-Janskerk
Wanneer: zaterdag 6 november van 10u00 tot 16u00
Entree: gratis

Voor dit evenement heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Om afstand te kunnen bewaren, staan er maar aan één kant van de kerk kramen en is er voldoende ruimte.


Foto: Sint Jan, Harry Anders