Bewolkte verkiezingsdag met af en toe een bui

17 March 2021, 09:17 uur
Lokaal
mainImage

Het is woensdag op de meeste plekken bewolkt, met uitzondering van het noordoosten, waar de zon zich af en toe laat zien. Op andere plekken valt lokaal een bui en wordt de bewolking geleidelijk aan dikker. Vooral de westelijke helft van het land krijgt in de loop van verkiezingsdag te maken met regen of motregen. De temperatuur ligt rond de 7 graden. In de avond en nacht wordt het nagenoeg droog met opklaringen. Het kan hierbij licht gaan vriezen.

Lokaal
Woensdag en donderdag blijft het overwegend droog, een enkele lokale bui blijft mogelijk maar stelt niet veel voor. Omdat ook de lucht op middelbaar en hoog niveau flink koud is, stijgt de kans op winterse neerslag. Er blijft een koude, matige noordenwind (windkracht 3 à 4 Beaufort) waaien. De bewolking is hardnekkig, maar ook de zon komt er ook regelmatig tussendoor. De maximumtemperatuur komt rond 7 graden Celsius uit.

Vrijdag en tijdens het volgende weekend worden ook de nachten flink kouder, met op grote schaal vorst. Overdag is het dan nog maar een graad of 6. Terwijl de astronomische lente zaterdagochtend om 10.37 uur begint, stijgt de kans op winterse neerslag (hagel/sneeuw).

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda