mainImage

Banketbakkerij De Vlaam in Bloemendaal gaat verbouwen

14 september 2021, 12:51 uur
Lokaal

De bezoekers en klanten van Banketbakkerij De Vlaam in winkelcentrum Bloemendaal stonden maandagmorgen vreemd op te kijken. De winkel aan de Lekkenburg 29 was dicht en gesloten. De rolluiken zaten potdicht. Maar gelukkig, Banketbakkerij De Vlaam blijkt te zijn verhuisd. Naar een paar winkels verderop, in het pand van de voormalige kledingwinkel Shoeby, tussen Kippie en de SNS bank. En dat is voor tijdelijk, tot 1 oktober. Dit vanwege een grote verbouwing in en van het bestaande pand.

"Het was maandagmorgen even wennen en behelpen. We hadden wat aanloop- en kassaproblemen en het was even zoeken naar waar alles staat. Maar dat alles was snel verholpen. In de loop van de morgen waren we volledig operationeel, gewend en op orde. Onze klanten wisten de nieuwe winkel snel weer te vinden. De loop in de winkel zat er ook snel weer in", aldus Leone Kempers, een van de medewerksters van de winkel. Dat De Vlaam tijdelijk ergens anders zit, wordt ook duidelijk aangegeven.

 

De verhuizing was afgelopen zaterdag: "We hebben zaterdag, aan het einde van de winkeldag, de spullen naar de overkant gebracht. De koelingen, de mobiele broodrekken en schappen, de toonbanken, noem maar op. Het is dichtbij, dus dat scheelt..."

De reden dat Banketbakkerij De Vlaam even tijdelijk vanuit een andere winkel opereert, is een grondige verbouwing van het bestaande pand. "Het huidige pand wordt volledig gestript en alles wordt vervangen en vernieuwd. Van vloer tot plafond: alles gaat eruit. We krijgen een volledig nieuw interieur met alles erop en er aan", zo vertellen Jan en Nico Anker, eigenaren van Banketbakkerij De Vlaam.

"Het wordt spannend en leuk", aldus de verkoopster Leone. "Op papier ziet het er allemaal mooi, modern en vers uit. Rond 1 oktober gaan we zien wat het echt wordt..."  

De feestelijke heropening is op vrijdag 1 oktober. De heropening gaat gepaard met mooie acties en openingsaanbiedingen...


Foto: Parole, Pieter van Vliet