Traditie, gezelligheid en de familie staan voor familie Anker centraal tijdens de feestmaand december. "Zowel thuis als in onze banketbakkerij en zes winkels draait het in die maand toch om samen zijn en genieten van lekker eten en de feestmaandrukte. Dat willen wij graag uitstralen naar onze klanten”, zo vertelt Nico Anker, samen met zijn ouders Jan en Anja Anker eigenaar van De Vlaam.
De vers verbouwde winkel van Banketbakkerij De Vlaam in Winkelcentrum Bloemendaal.
Jan en Anja Anker runnen sinds 1987 banketbakkerij De Vlaam en zijn gestart met twee winkels in Waddinxveen en Boskoop: "Inmiddels hebben we zes mooie winkels. En het bakkersvak en het maken van de mooiste patisserie-producten zit in de genen: inmiddels is de tweede generatie in ons bedrijf werkzaam!", aldus Jan Anker.
Samen met elf vakkundige banketbakkers zorgt De Vlaam elke dag weer voor een mooi en breed assortiment aan producten. "Heeft u bijvoorbeeld onze befaamde tompouce geprobeerd of onze met goud bekroonde speculaasjes? Onze winkeldames op de Willem en Marialaan en in winkelcentrum Bloemendaal zijn al jaren een vertrouwd gezicht en denken graag met u mee! Wij zien u graag bij ons langskomen in de twee Goudse winkels, parkeren is gratis en alle benodigde verswinkels zijn op de winkelstrip en in het winkelcentrum te vinden", zo nodigt de familie Anker een ieder uit.
Local Hero
De Vlaam is een begrip in de regio rondom Gouda, Boskoop en Waddinxveen. “Onze klanten komen uit omliggende plaatsen van Rotterdam tot Woerden. Wij zijn uitgegroeid tot echte local heroes waarvoor klanten graag een paar kilometer extra rijden. Niet alleen in de dagen voorafgaand aan Sinterklaas en Kerstmis maar het hele jaar door. En daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Het zegt iets en wellicht wel alles over de kwaliteit die we leveren. Zo zijn onze Kamphuisen siroopwafels en Hazelnootbollen bijvoorbeeld heel erg populair in de regio Rotterdam", weet Nico Anker.
Feestelijke specialiteiten in december
Banketbakkerij De Vlaam besteedt veel aandacht aan de feestdagen: van sinterklaas tot de kerstdagen en de jaarwisseling. Jan: "Het meest populair zijn dan onze kerstbroden, de stollen gevuld met amandelspijs. En uiteraard ook onze kersttaartjes. We zijn al in juni bezig met de voorbereidingen en smaakcombinaties zodat dit in december allemaal duidelijk is en gemaakt kan worden..."
"De decembermaand is ieder jaar weer een bijzonder periode in onze bakkerij en de winkels. Samen met ons personeel maken we lange dagen en het allerleukste is dan dat onze klanten meer dan tevreden zijn en onze winkels er zo gezellig uit vinden zien. Kortom een maand van hard werken en hard genieten, daar doen wij het allemaal voor!"