Anita Witzier presenteert Gouda Cheese Awards 2020

2 September 2020, 10:05 uur
Lokaal
mainImage

Anita Witzier presenteert de Gouda Cheese Awards 2020 op 4 september. De in Gouda geboren presentatrice en schrijfster van het kookboek ‘Zonder fratsen’ leidt de jury én de 50 thuisproevers in deze spannende finale door de kaaskeuring. Daarbij krijgt ze assistentie van Frau Antje; hét gezicht van Goudse kaas in het buitenland. De wedstrijd vindt plaats in de Gouda Cheese Experience en wordt vanaf 16u00 live gestreamd via www.goudacheeseawards.nl

De genomineerde kazen worden geproefd en gekeurd door een driekoppige jury: burgemeester Pieter Verhoeve, culinair journaliste en kookboekenauteur Laura de Grave en kok Toby Tredgett van Chef’s Unlimited. Ondertussen maakt Koksvisie uit Bodegraven de lekkerste gerechten met de finalekazen en streekproducten.  

Meedoen? Meld je aan als thuisproever
Dit jaar kan er door de coronamaatregelen geen publiek bij de doorslaggevende keuring zijn, maar er kan wél thuis mee worden geproefd. De eerste 50 consumenten die zich hebben aangemeld via www.goudacheeseawards.nl mogen de zes kaasboorsels ophalen bij de Gouda Cheese Experience én maken kans om in de digitale uitzending te worden gehaald.

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De Awards 2020 worden uitgereikt in twee categorieën; per categorie zijn er drie finalisten. In de categorie Gouda 48+ oud zijn dat Rouveens Roem, De Rotterdamsche Oude 01055 en Haerlems Beleg. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen strijden Saantje belegen, Amalthea Karakter en Nora belegen om Goud, Zilver en Brons. De voorrondes werden afgelopen juli gehouden bij het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen.