Amber uit Gouda heeft een passie voor een duurzamer leven

12 January 2024, 17:09 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Amber is 29 jaar en geboren in Gouda. Maak Gouda Duurzaam volgt haar de komende tijd in haar reis naar een duurzame en groene leefomgeving.

Amber: “Vanwege een mooie kans op de huizenmarkt ben ik anderhalf jaar geleden vanuit Leiden naar Gouda verhuisd. De stad waar mijn vriend en ik allebei vandaan komen. Tuinieren en bezig zijn met planten is al jaren lang mijn hobby, maar pas een jaar of zeven geleden kreeg ik een passie voor een duurzamer leven. Toen begon ik namelijk met duiken en daar is mijn interesse in de natuur en de wereld ontstaan. Duiken heeft mijn ogen geopend. Je stapt een totaal andere wereld binnen die ontzettend kwetsbaar is. En je ziet ook dat wij die wereld aan het beschadigen zijn met vuilnis en plastic. Toen ik stage liep op Curaçao heb ik ook veel Clean Up Dives gedaan. Sindsdien ben ik me nog meer gaan verdiepen in hoe ik de wereld een stukje beter kan maken en het klimaat en de natuur een handje kan helpen. Vlak daarna ben ik ook vegan geworden”.

“Toen ik samen met mijn vriend naar Gouda verhuisde ben ik gaan kijken wat ik in en om mijn huis kan doen om duurzamer te leven. Ik heb mij ingeschreven op een aantal nieuwsbrieven en heb gekeken wat de Gemeente Gouda te bieden heeft op dit vlak. En dat is best wat! Zo is er al een energiecoach langs geweest en heb ik advies gevraagd aan tuinambassadeurs om onze tuin en balkon groener te maken. Ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, een duurzame wereld begint bij jezelf. Je hoeft het natuurlijk niet perfect te doen, alle beetjes helpen. Je hebt meer invloed dan je denkt. Daarom neem ik jullie de komende tijd mee in mijn verhaal en deel ik alle tips die ik heb toegepast''.