mainImage

Amariszi zondag te bewonderen bij Houtmansplantsoenconcert

9 augustus 2022, 15:33 uur
Lokaal

Amariszi is een door de Balkan geïnspireerde popband opgericht in 2007. Sindsdien speelden ze meer dan 400 shows waaronder (Europese) clubtours en brachten drie albums uit. Ze stonden op festivals als Sziget (HO), Zwarte Cross, Oerol, Paaspop, Music Meeting en in voorprogramma’s van o.a. Shantel, Gogol Bordello, Kocani Orkestar & Fanfare Ciocarlia. Komende zondag is de band te zien tijdens de Houtmansplantsoenconcerten in Gouda.

In 2007 werd Amariszi opgericht door accordeonist/componist Kay Krijnen en drummer Dolf Huybers. In 2012 kwam hun debuutalbum Balkan Chaotika uit. Dit werd door de pers goed ontvangen. Ze wonnen de Next Best band Contest en toerden door Bosnië en Herzegovina. Voor de single Noah namen zij een videoclip op in Zwitserland en bereikten zij 8e plaats van de Engelse Video World Music Charts.

Vervolgens toerden ze door Hongarije, Macedonië, Bulgarije en Frankrijk. Van deze concertregistraties ontstond het live-album Nine Balkan Nights (2015). Dit album bereikte de nummer 1 positie in de Engelse World Music Network Audio Chart en het stond op 13 in de World Music Charts Europe. Ook wonnen ze ten tijde van de release de Dutch Balkan Blues Contest (Gipsyfestival Tilburg) en kregen zij radio-optredens bij 3FM (Nachtegiel) en Radio 2 (Spijkers met Koppen).

Het optreden start om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.


Foto: Houtmansplantsoenconcerten website