Alzheimer Café op 19 februari in Gouda

12 February 2024, 16:24 uur
Lokaal
mainImage
PR

Muziek heeft vaak een wonderbaarlijke invloed op mensen met dementie. Hoe kan dat en hoe werkt dat? Tijdens het Alzheimer Café van 19 februari in Gouda hoor je er alles over.
Soms kan iemand niet meer goed praten, maar lukt meezingen met bekende liedjes feilloos. Muziek kan rust geven bij irritatie, activeren bij passiviteit en vrolijk maken bij verdriet. Het roept herinneringen op waarvan je dacht dat je naaste die voor altijd kwijt was. Muziek kan echt iets moois toevoegen aan de kwaliteit van leven.
 
Het is de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Dat kan thuis en in het verpleeghuis. Gastspreker van deze avond, Margot van Barendrecht, muziektherapeut bij Zorgpartners, weet er alles van en neemt je graag mee in de wereld van muziek en dementie. Van harte welkom in Gouda op 19 februari

Locatie:Prinsenhof (Anna van Meertenstraat 10)
Tijd: 19:30-21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur
Thema: uziek & Dementie
  
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft of krijgt met dementie. Je ontvangt tips & informatie over omgaan met dementie en er is alle ruimte voor jouw vragen, ervaringen en sociaal contact.
 
Kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland