Af en toe zon, in het westen kans op een bui

9 October 2020, 09:32 uur
Lokaal
mainImage

De zon laat zich vandaag regelmatig zien, door de bewolking heen. In het westen kan daar af en toe een bui uit vallen. De ochtend kan in het zuidoosten met mist beginnen, maar die lost snel op. Overdag is het bewolkt, maar daar piept de zon regelmatig doorheen. Alleen in het westen is er nog kans op regen. Het wordt 15 graden en er waait een toenemende zuidwestenwind die aan de kust krachtig kan worden. In de avond leeft de buiigheid in het westen verder op. Deze buien trekken vervolgens ook landinwaarts.

Lokaal
Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig herfstweer met maxima rond 14 graden Celsius. Zowel donderdag als vrijdag is de zuidwestenwind nadrukkelijk aanwezig. 

Vanaf het weekend van 10 en 11 oktober stijgt de kans op een overgang naar een rustiger en overwegend droog weertype. De maxima blijven rond 14 graden Celsius uitkomen, maar in de nachten kan het tijdens door de combinatie van brede opklaringen en weinig wind flink afkoelen. De minima komen dan rond 5 graden Celsius uit. Ook stijgt de kans op mist in de nacht en ochtend.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda