54 huurappartementen in nieuwste wijk van Gouda

1 February 2023, 17:26 uur
Lokaal
mainImage
VolkerWessels

VOF Westergouwe en Credit Linked Beheer hebben overeenstemming bereikt voor de realisatie van 54 huurwoningen in de nieuwste wijk van Gouda Westergouwe. De bouw van de appartementen start in juli 2023.

Het ontwerp, met een architectonische knipoog naar de oude Goudse pakhuizen, resulteert in een hoogstaand complex met veel detaillering, een prachtig pallet aan kleurencombinaties in de gevelstenen en uitkragende balkons met een wijd uitgestrekt uitzicht. 

Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering waardoor het een mooie toevoeging is aan de gebiedsontwikkeling Westergouwe. Hiermee wordt duurzaam wonen gestimuleerd in een markt waar de vraag hoog is. Na de oplevering worden de appartementen via Credit Linked Beheer rond eind 2024 beschikbaar voor de middenhuurmarkt.

Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

Realisatie
De realisatie van de  appartementen is in handen van  Boele & van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van VolkerWessels.