mainImage

50 gratis boompjes/struiken voor groene omgeving

9 november 2021, 13:42 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

De gemeente Gouda wil de stad zoveel mogelijk vergroenen en wateroverlast tegengaan. Er bestaat al een regeling dat er 15% meer groen bij elk nieuw bouwproject moet komen. Er is subsidie voor groene daken. Je krijgt 30,- terug bij aankoop van een regenton en er was eerder dit jaar een grote actie Steenbreek waarbij geveltuintjes werden aangelegd en meteen ingeplant. Nu geeft de gemeente 50 boompjes/struiken weg. Ze zijn speciaal geselecteerd voor kleine tuinen, zodat ook daar insecten en vogels worden aangetrokken. Er is maar één voorwaarde: geef wat extra water in de zomer en zorg er goed voor!

De volgende buurten hebben voorrang op de eerste 20 planten, vanwege de versteende omgeving: Kort Haarlem, Kade buurt, Binnenstad (de buurten De Baan, Nieuwe Markt, Raam en Turfmarkt), De Korte Akkeren Oud, Industrieterrein Kromme Gouwe en Boerhaavekwartier. Maar laat je niet tegenhouden als je in een andere wijk woont!

De planten kunnen in een grote pot, maar het liefst in de volle grond. Koop een zak tuinaarde/potgrond voor een goede start.

Boompjes:
Amberboom (3 mtr. hoog)

Lijsterbes (4 mtr. hoog)

Struiken:
Esdoorn (3 mtr. hoog)

Vlinderstruik (1-1.5 mtr. hoog)

Hoe kom je er voor in aanmerking? Stuur een mail naar [email protected] als je mee wil doen met deze groene actie en geef aan waarom je groen belangrijk vind en in welke buurt je woont. Wanneer je een mail terug ontvangt staat daarin waar een boompje of struik opgehaald kan worden.

Deze actie duurt tot en met 27 november.


Foto: Pixabay