4 dagen gratis naar Museum Gouda vanwege nieuw stadsgezicht

24 January 2023, 10:59 uur
Lokaal
mainImage
Museum Gouda

Op 8 februari wordt het stadsgezicht van Cornelis Springer in besloten kring officieel onthuld door burgemeester Pieter Verhoeve van de Gemeente Gouda en kinderburgemeester Roselina Toekoen. Vanaf donderdag 9 februari is het schilderij voor iedereen te bewonderen. Gouwenaars kunnen hun nieuwe topstuk tot en met zondag 12 februari zelfs gratis komen bekijken!

Onlangs heeft Museum Gouda een stadsgezicht van Cornelis Springer (1817-1891) kunnen verwerven. Het schilderij uit 1863 toont een zicht op de beroemde Sint-Janskerk, op steenworp afstand van het museum. Het is een bijzondere aanwinst, want in vergelijking met andere steden is Gouda vroeger weinig vastgelegd door kunstenaars. Dit Goudse stadsgezicht hebben we kunnen verwerven met de hulp en bijdrage van een vijftal particuliere schenkers en bijdragen van de Goudse Museumvrienden en de Gemeente Gouda.

Na een kleine restauratie, waarbij het schilderij en de lijst werden schoongemaakt, wordt het werk nu voor het eerst in het museum getoond.