1e nieuwe ANWB-bord pronkt in de stad

23 June 2022, 09:30 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Gouda - Astrid den Haan

136 ANWB-borden worden de komende tijd opgeknapt in en rondom Gouda. Op 21 juni werd het 1e ANWB-bord bij het stadhuis feestelijk onthuld door wethouder Thierry van Vugt. “Wij zijn als gemeente trots op de initiatiefnemers en de historische vereniging Die Goude, op alle vrijwilligers en betrokken bewoners die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Dit initiatief zorgt dat we Gouda en haar prachtige erfgoed volop doorgeven in het bijzondere jubileumjaar Gouda750.”

Cadeau voor feestjaar Gouda750
De borden zijn een cadeau aan Gouda van de historische vereniging Die Goude. Speciaal voor het jubileumjaar Gouda750.

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam het idee om de ANWB-borden voor het feestjaar van Gouda750 eens op te knappen. Een aantal borden was slecht leesbaar en sommige teksten klopten niet meer. Helaas was er geen centraal punt waar alles te vinden was over de ANWB-borden in Gouda.

Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het fonds Gouda750. Daarnaast zorgde de werkgroep van Die Goude voor aanvullende sponsoren.

Opnieuw gefotografeerd
Er zijn van 136 ANWB-borden in de stad Gouda opnieuw foto’s en kenmerken opgeslagen. Waar nodig zijn borden vervangen en vernieuwd. Alle borden zijn straks weer leesbaar en alle teksten kloppen. Waar nodig is daarvoor een omgevingsvergunning verstrekt. Daarvoor was doorzettingsvermogen nodig, want op monumenten mag niet altijd zomaar een bord komen.

QR-code
25 bezienswaardigheden in de stad krijgen ook een Engelse vertaling via een speciale QR-code. Dit is een soort digitale streepjescode die u met de smartphone kunt scannen.

Deze 25 bezienswaardigheden staan straks ook in de Xplre app, een speciale wandelapp. Hiermee kunt u een wandeling maken langs deze bijzondere punten in de stad. Deze volgt in het najaar zodra alle borden zijn opgeknapt.