1,5 meter-aanpassingen in Goudse Schouwburg

7 October 2020, 19:15 uur
Lokaal
mainImage
Corine Dijkstra

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theaters, concertzalen, theaterproducenten en musea om aanpassingen ten behoeve van de 1,5 metersamenleving te realiseren. De aanvraag van De Goudse Schouwburg is gehonoreerd voor een bedrag van €37.538,-

De Goudse Schouwburg heeft bij het Kickstart Cultuurfonds een aanvraag gedaan voor financiële ondersteuning om veranderingen in en rondom het gebouw te realiseren, die de 1,5 meter bedrijfsvoering bevorderen. Nu deze subsidie is toegekend, kan de organisatie aan de slag om nieuwe maatregelen te treffen.

Het toegekende bedrag zal onder meer worden ingezet om buiten een overkapping te realiseren, waardoor bezoekers overdekt kunnen wachten bij de entree. Daarnaast worden tafeltjes ontworpen voor in de zaal, voor de drankjes die tijdens deze periode mee de zaal in mogen. Ook komen er zwarte doeken over de lege rijen om meer sfeer in de zaal te creëren en zijn er investeringen mogelijk op het gebied van extra hygiënezuilen, meer nooduitgangbordjes en digitale schermen met publieksinformatie.

De Goudse Schouwburg is enthousiast over de steun vanuit het Kickstart Cultuurfonds en is al aan de slag gegaan om alle plannen zo snel mogelijk realiseren.