1 juni in Gouda de inwonersavond Duurzame energie opwekken

25 May 2023, 12:33 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Gemeente Gouda

Hoe denkt u over het opwekken van duurzame energie in uw gemeente, zoals zonnepanelen op het dak van een bedrijf of zonnevelden op land?

Kom naar de inwoneravond duurzame energie op donderdag 1 juni in het Huis van de Stad in Gouda. Laat u voorlichten over wat er kan en geef uw mening! U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen om met de gemeente in gesprek te gaan. Wethouder Michel Klijmij – van der Laan zal ook aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

De gemeente Gouda is echt benieuwd naar uw mening. Dit om keuzes te maken die zo goed mogelijk passen bij de wensen van inwoners.

Wilt u op de hoogte blijven? Kijk op de website van RES Midden-Holland of www.maakgoudaduurzaam.nl

Opwekken duurzame energie
De gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas willen advies van hun inwoners over welke gebieden en projecten voor het opwekken van zonne-energie hun voorkeur hebben. Bijvoorbeeld: is een landbouwgebied of gebied met bedrijventerreinen meer geschikt voor een zonneveld? Of: is het belangrijk dat een zonneveld niet zichtbaar is of dat er rekening wordt gehouden met de planten en dieren in het gebied?

Welke locaties zijn geschikt?
Na de zomer maken de gemeenten afspraken met elkaar over het opwekken van duurzame energie. Daarin staat welke plekken in Gouda geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie en er staat welke soort projecten de meeste kans maken om uitgevoerd te worden. Dat geeft ondernemers duidelijkheid over de voorwaarden waar zij aan moeten voldoen met voorstellen voor het opwekken van zonne-energie. Inwoners worden altijd gevraagd om mee te denken bij het ontwikkelen van projecten voor het opwekken van zonne-energie.
Meer vragen en antwoorden: Kijk op de website van RES Midden-Holland (www.resmiddenholland.nl)