Voetbalfraudeur bedreigt bestuurders met de dood

21 February 2024, 09:32 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Meerdere voetbalclubs en zaakwaarnemers hebben zich bij De Telegraaf en de KNVB gemeld om oplichting. Een 26-jarige voetballer zou zich hebben voorgedaan als directielid van voetbalclubs om te onderhandelen over de aankoop van spelers. Daarbij moesten voorschotten worden betaald. De KNVB neemt de zaak hoog op.

"We nemen de zaak zeer serieus. Vanwege doodsbedreigingen die er zijn geuit en het internationale karakter", zegt bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB. Clubs zijn ingelicht en gevraagd om alert te zijn. Er is door meerdere gedupeerden aangifte gedaan bij de politie. "Maar wij hebben nu als KNVB de landelijke eenheid van de politie ingelicht om de zaak naar een hoger niveau te tillen." Er zou sprake zijn van betalingen van 2500 tot enkele tienduizenden euro's per gedupeerde, bevestigt ook de bond.

De Telegraaf beschikt over een van de aangiftes, opgenomen gesprekken met bedreigingen en vervalste contracten. De bedreigingen zijn huiveringwekkend. "We hebben je paspoortgegevens en zullen je vinden. We pakken alles van je af. Mij vind je nooit", zegt een man in het Engels tegen een van de zaakwaarnemers met wie deze krant sprak. Het gesprek is opgenomen. De man zegt dat hij ook met de dood werd bedreigd.


Door: ANP