mainImage

Vanaf welke leeftijd is een uitvaartverzekering verstandig?

19 oktober 2021, 14:03 uur
Landelijk

Over de uitvaartverzekering valt een hoop te zeggen. Velen hebben een hoop vragen voordat ze overwegen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vandaag behandelen we de vraag: Vanaf welke leeftijd is een uitvaartverzekering nodig?
 
Het antwoord is simpel
Het antwoord op de vraag is vrij simpel: zo jong mogelijk. Hier zijn geen uitzonderingen. Echter, de uitleg ligt wellicht iets gedetailleerder. Het is vaak een goed idee om pasgeboren kinderen direct een verzekering mee te geven. Vaak is dat mogelijk in combinatie met de eigen verzekering. Daardoor is er dus geen aparte polis nodig.
 
Uitvaartverzekering vergelijken
Het loont altijd om te kijken naar de optie ‘’uitvaartverzekering vergelijking‘’. Wanneer je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken terwijl je kinderen hebt, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om de kinderen gratis mee te verzekeren. Dat kan vaak tot het 18e levensjaar. In die periode is het dan dus nog niet nodig om premie te betalen voor je kind. Tot hun 25e is er sprake van een lage premie, daarna kunnen ze een eigen polis gebruiken. Uitvaartverzekeringen vergelijken loont in alle gevallen, maar helemaal in het geval van het hebben van kinderen, om te bekijken waar de kinderen gratis kunnen worden meeverzekerd. Het is altijd een goed idee om een uitvaartverzekering zo jong mogelijk af te sluiten.
 
Meeverzekeren voor kinderen jonger dan 18 jaar
De eerste 18 jaar van de verzekering zijn dus meestal gratis, maar niet in alle gevallen. Het dus zeker een geen slecht idee om alle verzekeraars eens goed met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je bekijken waar je te maken hebt met betaalde premie en waar niet. Daarnaast is er wel sprake van een aparte polis. Dat komt omdat de verzekering tot 25 jaar een risicoverzekering is. Het risico op overlijden voor de 25 is zeer klein. De verzekeraar vraagt daarom dus vaak geen premie, of een vrij lage premie. De verzekeraar dekt dan de algehele kosten van de uitvaart. Wanneer iemand 25 wordt, dan is het geen risicoverzekering meer. Na de 25e zal dat risico telkens meer toenemen.
 
Een eigen polis vanaf 25 jaar
Wanneer iemand dus tussen de 18 en de 25 jaar oud is, dan is er nog altijd sprake van een risicoverzekering, maar dan is er dus al wel sprake van een premie. Over het algemeen gaat het dan om een lagere premie dan voor iemand van 26. Tot je 25e jaar is een uitvaartverzekering dus extra voordelig, de premie zal daarna dus telkens een stuk meer omhoog gaan.
Een uitvaartverzekering is duurder op latere leeftijd

Wanneer je 25 wordt dan zal de verzekering telkens een stukje duurder worden. Dat komt vooral omdat het in plaats van een risicoverzekering een spaarverzekering wordt. Het is wellicht niet leuk om te benoemen, maar iederee komt te overlijden, waardoor de verzekeraar uiteindelijk dus verplicht is uit te keren. Dat staat in de polis. Wanneer je op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan zal dat altijd duurder zijn dan wanneer je dit op een jongere leeftijd regelt.

Ieder jaar zal de uitvaartverzekering een stukje duurder worden. Het is dus verstandig om zo jong mogelijk een verzekering af te sluiten. Uitvaartverzekeringen vergelijken loont wanneer je daar een goede keuze in wilt maken. Je kunt op de uitvaartverzekering gemakkelijk een hoop besparen door hem op een zo vroeg mogelijk moment af te sluiten. Dat scheelt een heel stuk. Daarnaast zal er ook een grote last van je schouders afvallen die je niet langer hoeft te dragen, en waar je dan ook geen last meer van hebt als je wel ouder bent.