Oud Beijerland in de greep van corona

7 September 2020, 00:29 uur
Landelijk
mainImage
Verzorgingshuis Rembrandt in Oud Beijerland

Grote kans dat de inwoners van Oud Beijerland zich de komende tien dagen op de winkelpromenade aan de Oostdijk – waar ooit de stoomtram reed – volop met mondkapjes zullen winkelen en zich beter aan het anderhalve meterregime zullen houden dan elders in het land.

Hard nodig ook want het aantal coronabesmettingen in de grootste gemeente van de Hoeksche Waard is de laatste vijf dagen toegenomen tot 29. Stuk voor stuk medewerkers en inmiddels ook cliënten van verzorgingshuis Rembrandt in Oud-Beijerland. Eén voor één positief getest op het coronavirus. Het virus startte op de revalidatie-afdeling.

Meteen zware maatregelen. Niemand kan Rembrandt meer spontaan binnenlopen. Klanten, die het gebouw bijvoorbeeld frequenteren voor gezichtsverzorging, zijn afgezegd en bewoners mogen geen bezoek ontvangen. Een van de 29 positief geteste medewerkers ligt in het ziekenhuis.

Er zijn nog geen berichten bekend dat de infecties ook de bewoners van het verzorgingshuis hebben bereikt. De gemeente Hoeksche Waard heeft geen verdere maatregelen getroffen. In de haven konden de binnenkomende schepen schepen gewoon naast elkaar langzij afmeren en er is vooralsnog niet gehandhaafd bij buitenfeesten. 

Oud Beijerland heeft in de korte coronageschiedenis in Nederland al eerder het nationale nieuws bereikt. De gemeente had de eerste dode ten gevolge van het Covid-19-virus: een oudere inwoner die in maart van dit jaar in een ziekenhuis overleed.