Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis direct dicht

6 December 2023, 13:50 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van televisiebekendheid Peter Gillis moet per direct de deuren sluiten. Recreanten krijgen tot zaterdag de tijd om hun spullen te pakken en te vertrekken van het park in het Noord-Brabantse Ommel. De gemeente Asten, waar Ommel bij hoort, heeft alle vergunningen voor het park ingetrokken en weigert om Gillis de aangevraagde exploitatievergunning voor zijn park te verlenen.

Volgens burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van Asten is bij Oostappen Groep "een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van de regels te zien. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren." Voor de in mei aangevraagde exploitatievergunning is een Bibob-onderzoek gedaan. Zo'n onderzoek richt zich op ernstig gevaar dat een vergunning misbruikt zou kunnen worden voor criminele activiteiten. Gillis doorstond de Bibob-toets niet, zodat de gemeente de vergunning niet heeft afgegeven. De inhoud van het Bibob-onderzoek is geheim, aldus de gemeente.

Op Prinsenmeer is ook sprake van illegale permanente bewoning. De gemeente heeft die bewoners in oktober al gewaarschuwd dat ze andere woonruimte moesten zoeken. De gemeente kan ze daar niet bij helpen. De kans is groot dat deze bewoners binnenkort geen gas, water en licht meer hebben, omdat Oostappen het gebruik van het park definitief moet staken. Asten besluit begin 2024 hoe er gehandhaafd gaat worden tegen illegale bewoners van het park.

Meer gemeenten, zoals Arnhem, Peel en Maas (Limburg) en Valkenswaard (Brabant), hebben de horecavergunning voor een Oostappen-vakantiepark dit jaar al ingetrokken na een negatieve Bibob-beoordeling. Gillis zou betrokken zijn bij een miljoenenfraude met belastingen en betrokken zijn bij andere strafbare feiten, bleek uit rechtszaken die Gillis tegen ingetrokken vergunningen voerde. Hij heeft die zaken verloren. Gillis was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

 


Door: ANP