mainImage

Evenement Forum met Baudet om veiligheidsredenen stilgelegd

Thierry Baudet.
7 september 2020, 21:52 uur
Landelijk

Een evenement in Arnhem van Forum voor Democratie van Thierry Baudet is maandagavond enige tijd stilgelegd. De politie had informatie over een "mogelijk verdachte situatie" en controleerde om die reden verschillende personen. Tijdens de controle bleek niet dat deze personen iets kwaads in de zin hadden, aldus de politie, en daarom werd de bijeenkomst na ongeveer een uur hervat.

Baudet en Kamerlid Theo Hiddema vluchtten plotseling de zaal uit. Terwijl er in de donkere zaal een filmpje werd afgespeeld werd Baudet weggeleid, vermoedelijk door iemand van de beveiliging. Ook Hiddema werd opgeroepen om weg te gaan. Het publiek mocht enige tijd de zaal niet verlaten. Andere leden van Forum voor Democratie hielden een toespraak, afgewisseld met filmpjes van de partij. Hiddema kwam even terug op het podium, maar moest toen weer vertrekken.

Na ruim een uur keerden Baudet en Hiddema onder luid applaus terug. Baudet bedankte het publiek dat was blijven zitten. "Heel vervelend dat we dit in Nederland moeten meemaken. U als publiek bent geen moment in gevaar geweest." De twee FvD-prominenten beantwoordden daarna weer vragen uit de zaal.

Het evenement van FvD heeft plaats in concertgebouw Musis Sacrum aan de Arnhemse Velperbinnensingel. Er hing geruime tijd een politiehelikopter boven het centrum van Arnhem. Baudet trapte in Arnhem het politieke jaar af.


Door: ANP | Foto: ANP