Gouds Dagblad | 'Einde van de week terrasweer met zon en weinig wind'
mainImage

'Einde van de week terrasweer met zon en weinig wind'

12 april 2021, 11:19 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De lente lijkt aan het einde van de week weer terug te keren. Na een aantal koude dagen gaat vanaf donderdag de temperatuur langzaam omhoog. In het weekend kan volgens Weer.nl lokaal de 15 graden worden aangetikt en zou het weleens terrasweer kunnen worden.

Zover is het nog niet. Voorlopig is het koud met in de nachten op veel plekken in het land matige vorst. Maandag trekt koude lucht over het land en ontstaan buien. Die kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en natte sneeuw. De temperatuur ligt met zo'n 8 graden ver onder normaal.

Ook dinsdag en woensdag kan lokaal nog een enkele winterse bui vallen. Wel breekt de zon wat vaker door en de temperatuur loopt al iets op, naar 9 of 10 graden.

Vanaf donderdag zit de temperatuur verder in de lift en lijkt langzaam het voorjaarsweer terug te keren. De zon komt steeds vaker tevoorschijn en het blijft droog. Aan het einde van de week wordt het naar verwachting zo'n 13 graden en in het weekend komt daar nog een schepje bovenop. De zon schijnt bovendien volop. "De zon is al heel warm en dan maakt de luchttemperatuur maar weinig uit, zeker als er niet al te veel wind is", zegt meteoroloog Reinout van den Born.

Volop terrasweer is dus de verwachting, en dat terwijl het kabinet zondag bekendmaakte dat geplande versoepelingen van de coronamaatregelen, waaronder het openen van terrassen, ten minste een week worden opgeschoven.


Door: ANP | Foto: ANP