Coronastijging wordt zorgelijk

22 September 2020, 23:49 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het aantal regio's waar corona om zich heen grijpt neemt snel toe. Vorige week stond de teller nog op zes 'zorgelijke' regio's, daar komen er deze week waarschijnlijk acht bij, zei premier Mark Rutte dinsdag in debat met de Tweede Kamer.

Volgens Rutte kunnen we "ervan uitgaan" dat er deze week acht nieuwe regio's in de categorie 'zorgelijk' belanden, als je naar de ontwikkeling van de besmettingscijfers kijkt. Het kabinet is samen met de regio's "druk bezig" om een tweede lockdown te voorkomen. Of dat betekent dat er nieuwe maatregelen op komst zijn en waar, zei Rutte niet. Ook werd niet duidelijk om welke regio's het gaat.

Wel erkende Rutte dat de inperking van de openingstijden in de horeca, die afgelopen vrijdag voor zes regio's werd afgekondigd, niet genoeg zal zijn om de tweede golf tegen te gaan.

Het kabinet wil ook weer op gezette momenten gaan communiceren over de crisis en de maatregelen die worden getroffen. De regelmatige persconferenties werden in de zomer afgeschaald, toen het aantal besmettingen fors afnam.