45.000 nieuwe afspraken coronaprik, 64.000 afspraken gewijzigd

9 September 2024, 12:28 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het aantal mensen dat zelf een afspraak heeft gemaakt voor een nieuwe vaccinatie tegen het coronavirus, is opgelopen tot 45.000. Ruim een week geleden stond de teller bij GGD GHOR Nederland op 13.000. Volgende week begint de najaarsprikronde.

Veel mensen hoeven geen afspraak voor de prik te maken. Voor ongeveer 2,3 miljoen mensen, met name thuiswonende ouderen, had GGD GHOR Nederland de prik al ingepland. Dat zijn er meer dan vorig jaar. In de uitnodigingsbrief die zij kregen, stond een voorstel voor de datum, het tijdstip en de locatie voor de vaccinatie. Ongeveer 64.000 mensen hebben die datum laten wijzigen. Het is aan mensen zelf om te beslissen of ze ingaan op de uitnodiging en een prik laten zetten. Nog niet iedereen heeft de ingeplande uitnodiging ontvangen, aldus de GGD.

De vaccinatieronde begint op 16 september en duurt tot en met 6 december. De prik is beschikbaar voor alle Nederlanders vanaf 60 jaar. Ook volwassenen en kinderen die om medische redenen een verhoogd risico lopen ernstig ziek te worden als ze het coronavirus oplopen, mogen zich laten vaccineren.

In de najaarsronde vorig jaar kregen ruim 2,7 miljoen mensen een coronaprik. Van de 60-plussers liet ongeveer 50 procent een inenting zetten.


Door: ANP