Feyenoord-coach Slot heeft 'louter respect' voor Celtic

18 September 2023, 15:50 uur
, Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zich lovend uitgelaten over Celtic, de tegenstander in de eerste groepswedstrijd in de Champions League van dinsdag. "Het is een zeer goede ploeg, ze spelen erg gestructureerd en verzorgd voetbal", verklaarde de coach tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

"Celtic is naast Feyenoord de enige andere landskampioen in de groep", zei Slot over de poule, waarin ook Atlético Madrid en Lazio uitkomen. "Het niveau in die competities is misschien hoger, maar Celtic is negen van de laatste tien jaar kampioen geworden. Ik weet na afgelopen jaar hoe moeilijk dat is. Daar kun je louter en alleen maar respect voor hebben."

Na een tegenvallende start van de competitie, met gelijke spelen tegen Fortuna Sittard en Sparta, haalt Feyenoord de laatste weken een hoog niveau. De Rotterdammers versloegen Almere City FC (6-1), FC Utrecht (1-5) en sc Heerenveen (6-1) met grote cijfers.

Komend weekend

Slot realiseert zich echter dat het duel met Celtic in de Champions League en de uitwedstrijd bij Ajax van komend weekend, van een andere orde zijn. "Wij hebben meer kwaliteiten dan die vijf eerdere tegenstanders. De komende twee tegenstanders zijn minimaal gelijkwaardig. Nu gaan we zien hoe we deze nieuwe test gaan doorstaan", aldus Slot.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic staat dinsdag om 21.00 uur op het programma in De Kuip.

 


Door: ANP