Gouds Dagblad | Rabobank stapt over op ‘Instant Payments’

Rabobank stapt over op ‘Instant Payments’

mainImage
Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers.

Rabobank gaat stapsgewijs over op ‘Instant Payments’ voor overboekingen. Met Instant Payments staan betalingen die je via de Rabo Bankieren App of Rabo Online Bankieren doet, binnen 5 seconden op de rekening van de ander. Ook in het weekend en feestdagen, dus 24/7. De ontvanger die bij een andere bank bankiert, hoeft dus niet langer meer op zijn of haar geld te wachten.

Instant Payments is een versnelling van de huidige manier van betalen. Betalingen naar ontvangers van andere banken, werden eerst na het weekend of na een feestdag pas op de rekening van de ander overgemaakt. Met Instant Payments is dat verleden tijd en staat het geld direct op de rekening. Instant Payments geldt vooralsnog alleen voor klanten van ABN AMRO, ING, SNS, Rabobank, ASN Bank, RegioBank of Knab.

Stapsgewijs
Op dit moment staan bedragen tot een bedrag van €25 al direct op de rekening van de ander. In de zomer zullen transacties tot € 2 miljoen direct op de rekening van de begunstigde staan. In het overboekscherm kun je zien of een betalingen direct wordt uitgevoerd.

Kansen
“Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers", aldus directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. “Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen. Ondernemers kunnen sneller zakendoen en precies op het moment betalen dat zij goederen of diensten ontvangen, voor alle bedragen, overal en altijd, met smartphone, tablet, laptop of desktop.”

Instant Payments: betalingen 24/7 overgeboekt
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je wilt een betaling doen naar iemand die bij een andere bank bankiert. Bijvoorbeeld voor een aankoop op Marktplaats. Degene moet lang wachten voordat het geld op zijn rekening staat. Met Instant Payments is dat binnenkort voorbij. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Ook in het weekend en op feestdagen.

Kosteloos te gebruiken
Geld betalen én ontvangen op elk moment van de dag, 365 dagen per jaar
Direct zien of het geld is bij- of afgeschreven

Wat is Instant Payments?
Instant Payments is eigenlijk een versnelling van de huidige manier van betalen. Als je nu geld overmaakt naar iemand die bij een andere bank zit, duurt het vaak een dag voordat hij of zij het geld binnen heeft. Met Instant Payments is dat verleden tijd. Het geld staat direct op de rekening van de begunstigde. Ook in het weekend en op feestdagen. En het mooie is, hiervoor hoef je niets te doen.

Hoe werkt het?
Vanaf medio 2019 kun je automatisch gebruikmaken van de snelle manier van betalen. Hier hoef je niets voor te doen. De enige voorwaarden zijn dat zowel jij als degene die het geld stuurt of ontvangt klant moet zijn bij een bank die ook aangesloten is bij Instant Payments en je de betaling doet via Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. De ontvanger krijgt de betaling automatisch binnen enkele seconden op zijn rekening en jij kunt direct in je transactieoverzicht zien of het geld goed is aangekomen.


Foto: Rabobank