Gouds Dagblad | Overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

Overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

mainImage

Veel Nederlanders hebben een te dure overlijdensrisicoverzekering (orv), blijkt uit een onderzoek van Moneyview. De premies van overlijdensrisicopolissen zijn de afgelopen decennia namelijk bijna gehalveerd in prijs. Reden hiervoor is de toegenomen levensverwachting en het groeiend aantal aanbieders op deze verzekeringsmarkt. Het oversluiten van een verzekering kan hierdoor voordelig uitpakken.

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering en heeft als doel om nabestaanden financieel gezond achter te laten na het onverhoopt overlijden van de verzekerde. De verzekeraar keert de nabestaanden een bedrag uit als de verzekerde komt te overlijden binnen de looptijd van de polis. Veel Nederlanders hebben een verplichte orv die is verpand aan de hypotheek.

Overstappen
Doordat de prijzen van overlijdensrisicoverzekeringen nu lager liggen, kan het interessant zijn om over te stappen van verzekeraar. Dit begint bij het onder de loep te nemen van de huidige polis en deze te vergelijken met alternatieven. Op overlijdensrisicoverzekering.nl staat een handig stappenplan dat u kan helpen bij het oversluiten van uw polis.

Als de huidige verzekering is verpand aan een hypotheek, is het belangrijk om ook contact op te nemen met de hypotheekverstrekker en te informeren naar mogelijkheden en voorwaarden voor een overstap.

Gestopt met roken
Er is nog een andere belangrijke reden waarom de premie van een nieuw afgesloten orv lager kan uitvallen. Mogelijk bent u in de tussentijd namelijk gestopt met roken. Het risico op vroegtijdig overlijden wordt daarmee kleiner en daarom kan de premie verder omlaag. Het kan lonen om contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en de premies van andere aanbieders te vergelijken.