Gouds Dagblad | Gouwenaar breekt in bij 6 autowasserettes

Gouwenaar breekt in bij 6 autowasserettes

mainImage

In twee maanden tijd maakte de 24-jarige Gouwenaar zich volgens het OM schuldig aan maar liefst negen diefstallen door het hele land. Opvallend was dat hij daarbij inbrak bij zes autowasserettes. De officier van justitie eiste tegen de man 40 maanden cel.
 
Maastricht, Eindhoven, Landgraaf, Vlissingen, Terneuzen en Geldrop; in al deze plaatsen zou de man in augustus en september 2016 hebben ingebroken in autowasserettes. Ook deed hij twee pogingen tot inbraak bij autowasserettes in Maastricht en Venray.

Dezelfde keten
Waarom de Gouwenaar het speciaal voorzien had op autowasserettes (waarvan zes van dezelfde keten) blijft een raadsel; de verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht. De officier van justitie vermoedt dat hij autowasserettes aantrekkelijke en makkelijke doelwitten vond.

Daarnaast zou hij hebben ingebroken in woningen in Steenwijk en Grou. Toen hij door de rechtbank geschorst was, pleegde hij nog een diefstal uit een auto in een Amsterdamse parkeergarage en met een bij die diefstal weggenomen huissleutel nog een diefstal uit een woning in Amsterdam. Ook kwam hij zijn door de rechtbank opgelegde schorsingsvoorwaarde van begeleiding door de reclassering niet na.

Volgens de officier van justitie is er overvloedig bewijs tegen de Gouwenaar. Hij is herkend van camerabeelden, er zijn getapte telefoongesprekken en de peilgegevens van zijn telefoon plaatsen hem in verschillende zaken in de omgeving van de plaats-delict.

Op zitting stelde de officier van justitie dat ondanks de jonge leeftijd van de verdachte er maar weinig perspectief is op gedragsverandering. Hij eiste dan ook 40 maanden gevangenisstraf tegen de man.

De uitspraak is over twee weken.