Gouds Dagblad | Betaalrekeningen worden duurder

Betaalrekeningen worden duurder

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De meeste betaalrekeningen zijn in vergelijking tot vier jaar geleden in prijs gestegen. De stijgingen variëren van enkele euro’s tot boven de tien euro. Zo blijkt uit analyse van MoneyView.

Stijgende kosten zijn hiervan de oorzaak. De omslag naar mobiel bankieren betekent dat banken moeten investeren in nieuwe vormen van beveiliging. Ook de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden in de apps kost veel geld. Toch zijn er banken die de kosten niet hebben verhoogd, zoals Knab. Moneyou biedt zelfs een gratis variant aan. Andere banken hebben hun betaalproducten onderverdeeld in uitgebreide en eenvoudige varianten, met een navenant verschil in prijzen. 

Vijf sterren
Voor betaalrekeningen voor particulieren krijgt Moneyou vijf sterren voor de prijsstelling van Moneyou Go. De bank heeft enkele kosten die voorheen in rekening werden gebracht geschrapt, waardoor de rekening nu nagenoeg kosteloos is. De mogelijkheden zijn bij Moneyou beperkter dan bij de rekeningen van bijvoorbeeld de grootbanken, maar Moneyou doet niet onder voor andere online/via de app beheerde rekeningen. Voor zakelijke betaalrekeningen krijgt Knab vijf sterren voor de prijsstelling van Knab Zakelijk. Voor jeugd- en studentenbetaalrekeningen is geen prijsvergelijking gemaakt, omdat voor deze producten nauwelijks tot geen kosten in rekening worden gebracht.

Voorwaarden
Vijf sterren voor Voorwaarden bij particulieren zijn voor: ABN Amro (BetaalGemak Standaard, BetaalGemak Extra en BetaalGemak Max). Voor de voorwaarden van zakelijke rekeningen gaan de vijf sterren wederom naar ABN Amro (Basis voor Ondernemen). De vijf sterren voor voorwaarden voor jongerenrekeningen gaan naar Rabobank (Rabo Studentenrekening) en SNS (SNS Jongerenrekening).


Foto: Digitaal Dagblad