Gouds Dagblad | 5 Jaar cel en tbs voor 9 strafbare feiten

5 Jaar cel en tbs voor 9 strafbare feiten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De 28-jarige Gouwenaar Abdelalim D. moet 5 jaar de cel in voor onder meer brandstichtingen in een coffeeshop en kapperszaak in Gouda en een inbraak in een vakantiepark in Reeuwijk. Dat eiste het Openbaar Ministerie maandag bij de rechtbank in Den Haag. Daarnaast zou hij TBS met dwangverpleging moeten krijgen.

De Gouwenaar stond terecht voor negen strafbare feiten, waaronder brandstichting bij coffeeshop De Vriendschap aan de Cappenersteeg in november 2017 en één bij kapperszaak Allure Hairstyling aan de Lage Gouwe in oktober 2017 in Gouda. Verder wordt hij verdacht van bedreiging met de dood, mishandeling, inbraak en afpersing.

De verdachte ontkent betrokkenheid bij de branden. De inbraak in vakantiepark Landal Greenparks in Reeuwijk en de bedreiging van een gevangenismedewerker geeft D. wel toe.

Volgens de officier van justitie reageert de verdachte 'extreem gewelddadig' wanneer hem iets niet zint. Ook vlak voor de brandstichting bij de kapperszaak zou hij ruzie hebben gehad met de eigenaresse. 

De aanklaagster wil naast de celstraf en tbs, dat de Gouwenaar een schadevergoeding van bijna 1500 euro betaalt aan een bewoner naast de kapperszaak. De brand zou een grote impact op zijn gezin hebben gehad. Ze zouden 's nachts zijn omsloten door rook en met kleine kinderen moest het gezin hals over kop de woning verlaten.

Uitspraak over twee weken.


Foto: Digitaal Dagblad