We zijn knettergek geworden 

20 May 2023, 10:01 uur
Columns
mainImage

Station Bijlmer. Een witte man met blauwe capuchon in elkaar geslagen. Op de rails gegooid. Door ‘negroïde primaten’. ‘ Ik heb geen enkel respect voor dit soort.’ Aldus de mafklapper Gideon. 

Racisme tegen blanken.

Tuurlijk.

Zou bijna zeggen: eindelijk. Maar dat zeg ik niet. Alles ligt genuanceerd. Zonder dat we de realiteit uit het oog moeten verliezen en met elkaar het moeten oplossen. We zijn de weg kwijt en als we niet snel een premier krijgen van het kaliber Den Uyl of Lubbers dan gaat het fout. En dat meen ik. Het is genoeg geweest. Speelkwartier is wel over na Fortuyn.

En dat zou eigenlijk het einde van deze column zijn. 

Moeten zijn.
 
Want als je Shell nog ff helpt aan 150 miljoen en de Toeslagenouders in de kou laat staan. Sterker nog even voor tig miljoen juristen en consultants inhuurt. Hoe pervers is je systeem dan?

Ik weet het. Ben links, maar elke rechtse eikel moet toch wel de weinige hersenactiviteit die ze nog hebben aan kunnen zetten? Zit net naast je linkeroor.

Kom op. We laten het nu over aan de boeren. Prima. Maar kweekvlees en schimmels maken de beroepsgroep overbodig. Zijn de stokers op de trein.

De zetters in de grafische industrie.

Vaklui.

Das war einmal.

Maar niemand die het zegt. Bang om een kilo bloederig vlees op z’n nek te krijgen elke dag van miljoenen gedoden dieren. Per dag.

Overbodig, onnodig en niet meer van deze tijd.

Dus, we hebben visie nodig. 

En dat zit niet bij de hypes, politiek en media van deze tijd.

Laten we adem halen. De Bijlmer zat iets anders in elkaar. De boeren hebben geen gelijk, Rutte kan geen 150 miljoen aan Shell geven en de rest in de steek laten. 

Toeslagenouders: los het op. Groningen: los het op. Is niet moeilijk. Ooit zei iemand dat het probleem moeilijk is maar de oplossing niet. Het is simpel als je het ziet.

Het is de onwil wat het moeilijk maakt. Stel je voor dat je met je fucking academische graad vol bullshit het een keer makkelijk maakt voor de mensen waarvoor je werkt in plaats van moeilijk. En waarvoor je je vorstelijk salaris krijgt.

Krijgt. 

Niet verdiend.

Dat waren de balensjouwers in de haven. De textielarbeiders, de mijnwerkers, de plaggenstekers en de echte boeren. En zo nog wat. 

Je krijgt het.

Krijgt. Van ons.