Gouds Dagblad | Vakantie in Gouda 1001 mogelijkheden

Vakantie in Gouda 1001 mogelijkheden

mainImage

Column Hans van Aalst |

Vakantie in Gouda 1001 mogelijkheden

Yes, het is vakantietijd! Hoewel het dit jaar misschien iets anders is dan andere jaren kunnen we toch wel stellen dat we ontzettend blij kunnen zijn met alle mogelijkheden die onze Binnenstad ons biedt om er een fijne, gezellige, interessante zomer van kunnen maken.

De afgelopen maanden bezocht ik door een leuke samenwerking tussen de VVV Gouda en de SOG (Samenwerkende Ondernemers Verenigingen) veel van de leuke bezienswaardigheden die onze Binnenstad heeft.

De Gouda Cheese Experience is inmiddels al druk bezocht en is inmiddels een niet meer weg te denken element in de Binnenstad. Ben je al geweest?

Maar ook het Museum Gouda heeft een hele mooie nieuwe expositie, Stip op horizon, waarbij heel veel Gouwenaars betrokken zijn. Echt een must om te kijken.

Naast onze leuke bezienswaardigheden kun je ook lekker gaan suppen door middel door de stad. Heerlijk vanaf het water de Binnenstad Gouda vanaf een andere kant bekijken.

En als je dan toch aan het vakantie vieren bent in onze Binnenstad, ga dan ook eens lekker shoppen bij al die leuke winkels die de Binnenstad heeft. Want ook al zijn de berichten positief over het bezoek in onze Binnenstad, de Binnenstad kan blijven bestaan door jullie bezoek. En op vakantie geven we toch altijd geld uit;-) Lokaal besteden is echt heel belangrijk voor de vitaliteit en ja iedereen kan het verschil maken.

Kennen jullie de XPLRE app al? Je kan deze app gratis downloaden en de Binnenstad van Gouda op zijn mooist ontdekken! Er staan verschillende routes in. Deze app is gemaakt door Centric en daar zijn we enorm blij mee. Voor de kinderen staat er nu een heuse stadssafari in ontworpen in samenwerking met de Brede School en het vorige kindercollege. In de Binnenstad zijn ook op verschillende de wedstrijdplattegronden te krijgen voor de  kinderstadssafari en hier kun je ook nog mooie prijzen mee winnen. Download snel XPLRE app en ontdek Gouda op de manier zoals jij wilt.

Voor iedereen die vakantie heeft, geniet ervan! En voor iedereen die gewoon doorwerkt, werk met plezier!