Lege muur bij IJsselhof

4 September 2018, 19:15 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Theo Krins |

Lege muur bij IJsselhof

Begin 2018 was er veel onrust onder de Gouwenaars omdat de naam IJsselhof van de buitenmuur bij de begraafplaats was vervangen door Yardenhuis Gouwestreek. De naam IJsselhof is voor veel Gouwenaars verbonden met een plek waar een geliefde is begraven of gecremeerd. Zo’n naam kan je niet zomaar veranderen!

Yarden had dit onderschat en onder grote druk vanuit de bevolking en de politiek heeft Yarden uiteindelijk besloten om de naam Yardenhuis Gouwestreek van de muur te halen en de naam IJsselhof weer opnieuw aan te brengen.


Dat kon niet met de oorspronkelijke letters, want die waren er niet meer, dus er moest een nieuw ontwerp komen.


Tot op de dag van vandaag is de muur nog altijd leeg en daarom heb ik namens de ChristenUnie maar eens gevraagd hoe dat nu precies zit.Yarden beantwoorde deze vraag als volgt: 'Yarden heeft in mei een voorstel voor de belettering ingediend bij de ODMH. Dit voorstel is in juli afgewezen. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw voorstel, dit is begin september gereed. Na goedkeuring van de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland) worden de letters in productie genomen en daarna aangebracht.'


Zo'n naam wijzigen heeft meer impact dan ik (en anderen) hadden verwacht, maar ik ga er vanuit dat in ieder geval dit jaar de naam IJsselhof weer keurig op de muur bij de begraafplaats staat vermeld.


Dat zal voor veel Gouwenaars goed nieuws zijn!
Zie ook www.theokrins.blogspot.nl

Theo Krins is fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda en werkzaam als manager vermogensadvies bij verzekeringsmaatschappij Scildon, het voormalige Legal & General.