Iedere woon- en financiële situatie is anders

7 April 2018, 09:00 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Caspert van der Wel |

Vandaag, op de Open Huizen Dag van de NVM, gaan weer veel mensen zich oriënteren.

Het eigen woningbezit stijgt nog steeds, ondanks dat de markt op dit moment krap is. Er is meer vraag naar woningen dan aanbod en daardoor stijgen onder meer de prijzen.

Toch is het in veel gevallen nog steeds een verstandig besluit om een woning te kopen. Je bouwt hiermee kapitaal op, want alle nieuwe hypotheken worden tegenwoordig afgelost. Vroeger was het mogelijk om aflossingsvrij te lenen, maar door de nieuwe wet- en regelgeving van de overheid kan dit niet meer.

Ik kan mij voorstellen dat het voor veel mensen spannend is om een eerste woning te kopen of als doorstromer een vervolgstap te maken. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed te oriënteren door bijvoorbeeld een afspraak te maken met een financieel adviseur van de Rabobank. Die kan je wegwijs maken op de woningmarkt en samen met jou bepalen welke mogelijkheden er zijn.

Speciaal tijdens de RaboWoonWeken zijn we extra geopend. Je kunt vrijblijvend en zonder afspraak bij ons binnen lopen op een van de volgende momenten. Tijdens de RaboWoonWeken zijn er op zaterdag 7 en 14 april extra hypotheek inloopspreekuren: je kunt tussen 9u30 en 13u00 terecht in Gouda en Waddinxveen. Kijk op www.rabobank.nl/wonen voor de locaties. Buiten de RaboWoonWeken kan dit doordeweeks tussen 13u00 en 17u00 in ons kantoor aan de Tielweg 26 in Gouda of op afspraak op één van onze andere kantoren.

Iedere woon- en financiële situatie is anders. Juist daarom is het van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Ik nodig je van harte uit om op gesprek te komen en te weten hoe je ervoor staat.

Caspert van der Wel is directievoorzitter Rabobank Gouwestreek