Gouds Dagblad | Heel Holland Bakt, ik ga het missen

Heel Holland Bakt, ik ga het missen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Elsje Veth |

Heel Holland Bakt, ik ga het missen

De halve finale van Heel Holland Bakt is in zicht. Nog twee weken genieten van de bakcapriolen van de deelnemers. Zwoegen en zweten in de tent. Het bakkamp volgens de kinderen van deelneemster Nicole.

Ik ga het missen. Na een zondagmiddag vol voetbal en VAR-momenten geniet ik van de praatjes van beroepskletsmajoor André, de kwinkslagen van deelnemer Cas die helaas gisteren de tent moest verlaten, het gestress van Hanneke, de rust van Anna en het gemopper van Maroeska.

Wat ik vooral ga missen is het vorkje prikken van Jannie. Zoals zij volgens de geldende etiquette met haar hand onder het vorkje proeft en de taart koek of cake vervolgens jureert is ongekend en een lust voor het culinaire oog. Ze geniet zichtbaar van de zoete kunstwerken. Bovendien ben ik fan van haar robes. Iedere aflevering een feest te zien hoe zij haar romige vormen in de mooiste creaties weet te verpakken.

Robert valt uit zijn rol als streng doch rechtvaardig jurylid zodra hij het meesterstuk van Maroeska met een ‘nondeju wat een lekkere taart’ waardeert. Blijkt hij toch de gezellige Brabantse koekenbakker te zijn.

Terwijl Cas met hoge circushoed en in tranen met tuiten de tent verlaat, Maroeska zich in de artistieke warrige haardos krabt over de ophef rondom haar eerder verschenen kookboek verheug ik me op de halve en hele finale.

Bakkers, Bakken maar!

Bron: Zoetermeers Dagblad


Foto: Digitaal Dagblad