Gouds Dagblad | GOUD op asfalt

GOUD op asfalt

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Theo Krins |

Goud op asfalt
Afgelopen weekend ben ik met mijn oudste zoon en zijn vrouw voor het eerst wat gaan drinken bij het paviljoen op GOUDasfalt en ik heb ik hen gelijk het terrein laten zien. De meeste indruk maakte de grote kraan midden op het terrein en het strand in combinatie met het paviljoen en het stadsstrand.

 

Paviljoen en strand
In juni werd het openbare stadsstrand geopend door burgemeester Milo Schoenmaker met kinderburgemeester Romaissa Magouh. Daar ging wel wat aan vooraf.  Vele vrijwilligers hebben een aantal weken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet gewerkt om een mooi egaal strand te krijgen omzoomd met een groen dijkje met ligweide.

Vlak daarna is het paviljoen geopend, dat een bijzondere industriële vormgeving heeft en goed past in de omgeving.

Samen met het strand bij het paviljoen vormt dit een belangrijke trekpleister voor GOUDasfalt.Ontwikkelingen
Het terrein wordt steeds intensiever gebruikt en wordt daarmee ook steeds leuker om te bezoeken. Ik ben wel benieuwd naar het vervolg, want er is nog ruimte genoeg voor nieuwe ontwikkelingen.

Het meest recente nieuws is dat er een voornemen is om 30 zonnepanelen te plaatsen, waarmee het terrein weer een verdere (duurzame) ontwikkeling krijgt. Duidelijk is dat het terrein veel potentie heeft.'GOUD op asfalt'

Het is aan de politiek en GOUDasfalt om de toekomst van dit terrein via een aanpassing van het bestemmingsplan voor de lange termijn mogelijk te maken.

Om blijvend aantrekkelijk te zijn zal er nog heel wat moeten worden geïnvesteerd en wat dat betreft petje af voor de vele vrijwilligers die al lange tijd zich inzetten om van dit terrein iets moois te maken.

Hieronder een foto impressie van afgelopen zaterdag: 

Zie ook www.theokrins.blogspot.nl

Theo Krins is fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda en werkzaam als manager vermogensadvies bij verzekeringsmaatschappij Scildon, het voormalige Legal & General.

Foto: Digitaal Dagblad