Gouds Dagblad | Bed&Blehhhhh

Bed&Blehhhhh

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Elsje Veth |

Bed&Blehhhhh

Mocht ik aspiraties hebben ooit een B&B te openen dan verdwijnen deze als sneeuw voor de zon bij het volgen van de serie Bed&Breakfast.

Drie stellen logeren allemaal één nacht bij elkaar. Tijdens hun bezoek onderwerpen ze elkaars Bed & Breakfast aan een grondig onderzoek. Ze proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen en leiden ze rond in de omgeving tijdens verschillende uitjes. Gezellig…

Geen zeikerd
De deelnemende stellen nemen het grondig onderzoek zeer serieus. Mevrouw A, volgens eigen zeggen geen zeikerd, vindt het bloemetjesmotief op de dekbedhoezen niet stylish genoeg. Gruwelijk synthetisch beddengoed in plaats van katoen. Mevrouw is er niet van, ook niet van een ijskastje dat niet is weggewerkt. Ze heeft iets tegen ijskastjes. Allemaal zo basic hè? Mevrouw B heeft moeite met de wc-rolhouder die links aan de wand hangt. Liever rechts die rol. Meneer B heeft dé tip wat betreft de plaats van de tv. Ophangen met draaibare stang. Meneer kijkt nu noodgedwongen zittend tv in plaats van liggend vanuit het bed.

Meneer en mevrouw C duiken vol goede moed het wel heel krappe bed annex zolderkamer in. De trap met maar één leuning is bij voorbaat afgekeurd. Meneer C moet vaker plassen ’s nachts. Mevrouw mist het nachtkastje met een lampje aan haar kant van het bed.

Ontbijt
Verheugen sommige van de gasten zich op een gezamenlijk ontbijt dan komen ze van een koude kermis thuis. Het ontbijt wordt bij twee van de drie B&B’s onpersoonlijk maar heel trendy in een mandje op de kamer bezorgd.

Drie eigenaren drie totaal verschillende logeer etablissementen. Feedback ontvangen is niet voor iedere eigenaar even gemakkelijk. Meneer C bromt na de kritiek op de tv-ophanging in de kamer – niets mis met zittend tv kijken. Anders ophangen, geen denken aan. Zijn grens van gastvrijheid is tot zover bereikt.

Uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Ondanks de nauwelijks waarneembare glimlach van de bekende boer met kiespijn heffen de drie stellen gezamenlijk het glas op de uiteindelijke winnaar, vermaak-televisie van de bovenste plank. Het gerucht gaat dat de serie velen inspireert tot het openen van een B&B.

Ik zie het al voor me: een gast op haar knieën de kamer controlerend op stof onder de bedden om nog maar te zwijgen van haar zoektocht naar achtergebleven haren in het doucheputje. Daar moet je toch niet aan denken.

Over Elsje Veth
Elsje Veth is moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper.”

Twitter: @elsjeschrijft.

Bron: www.zoetermeersdagblad.nl


Foto: Digitaal Dagblad