Altijd prijs

8 November 2018, 10:12 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Elsje Veth |

Altijd prijs

Gefeliciteerd met uw prijs. Er valt een enveloppe van de Postcodeloterij op de mat. Ik mag me de gelukkige winnares van een door de meisjes van Verkade gevulde koektrommel noemen. Af te halen bij het tuincentrum in de wijk. Boffen nietwaar.

Met de fiets richting tuinparadijs. Op de parkeerplaats een oliebollenkraam. Ze zijn er vroeg bij dit jaar. Binnen klinken de kerstklokken en het ietwat valse gezang van een sneeuwman. Na de winterviolen en de schappen met vogelvoeder de kerstshow in volle glorie aan de horizon.

Die show moet ik zien te omzeilen. Aan mijn lijf nog geen kerstpolonaise. Waar is de korte winkelroute? Ik raak enigszins uit balans. Korte winkelroute, kerstwinkelroute, gewone winkelroute, koopjeswinkelroute…HELP.

Ik raak hopeloos verdwaald in het tuincentrumdoolhof. Na drie keer vragen bij het her en der verspreide winkelpersoneel geraak ik uiteindelijk als licht verwarde persoon bij de kassaroute. ‘Uw postcodeloterijprijs? Dient te worden afgehaald bij de informatiebalie, hier rechts en dan links’.

Eenmaal buiten met verhit hoofd en de gewonnen koektrommel onder de arm kan ik de troostgeur van versgebakken oliebollen niet weerstaan. Doet u er maar één extra voor onderweg. Je weet maar nooit, een verkeerde afslag is zo genomen.

Elsje Veth publiceerde twee verhalenbundels: ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper.”

Twitter: @elsjeschrijft.

Bron: www.zoetermeersdagblad.nl