Gouds Dagblad | Ontwerpwedstrijd Duurzame Stad van de toekomst
mainImage

Ontwerpwedstrijd Duurzame Stad van de toekomst

14 februari 2020, 10:35 uur
Bouw & Wonen

Leerlingen van de bovenbouw van vier middelbare scholen en één school voor middelbaar beroepsonderwijs doen mee met de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’.

In totaal gaan ruim 100 leerlingen en studenten met elkaar de strijd aan om een duurzame wijk of bedrijventerrein te ontwerpen in Gouda. De deelnemende scholen zijn dit jaar: Het Coornhert Gymnasium, het GSG Leo Vroman, het Carmelcollege; locatie Antonius, het Hoornbeeckcollege en het Driestarcollege (locatie Gouda).

Tijdens de kick-off op vrijdag 21 februari gaat wethouder Michiel Bunnik in op het belang van duurzaamheid en energietransitie. Cees van Oijen, voorzitter van de Stichting Duurzame Stad, zal de ontwerpopdracht toelichten. Na de kick-off gaan de leerlingen de komende maanden op de scholen groepsgewijs aan de slag met het ontwerpen. Na een voorselectie op de scholen gaan de groepjes met de beste ontwerpen door naar de finale. De finale is op 29 mei.

De wedstrijd wordt in opdracht van de gemeente Gouda georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland in samenwerking met de Stichting Duurzame Stad.